Skiland Skikampen
Speelhuislaan 158
Postbus 5676
NL - 4801 EB Breda
tel: +31 (0)76-888 40 45
Bezoek op afspraak

www.skikamp.nl
www.skiland.eu

e-mail: info [at] skikamp.nl
telefoon: +31 (0)76-888 40 45
skype: skipeland

Contact in noodgevallen [klik hier]
  • Nieuws 01-08-15 Skiland verhuist na 14 jaar Amsterdam naar Breda
  • Volg @SkilandNL voor een dagelijkse update vanuit de sneeuw
  • Nieuws 03-08-15: De zomer is prachtig in de Alpen
  • Met jouw bedrijf of groep op skireis? Kijk op onze business-pagina
  • Naar welk skigebied ga jij komend jaar? Discussieer mee op ons gastenboek
  • Leukste blunder: bij de buren binnenlopen en daar gaan douchen
  • Like ons op Facebook: http://www.facebook.com/Skiland.Skikampen
  • Nieuwe Media-pagina on-line! Kom kijken op www.skikamp.nl/media
  • Volg Geitenpeter op de voet met alle laatste nieuwtjes
Filosofie van Skiland
Bij Skiland ligt de nadruk op de veiligheid van de deelnemers, maar ook de sfeer van een kamp. Dit hebben we vertaald in onze kernwaarden.

Intentieverklaring Veiligheid bij Skiland
Skikampen bij Skiland staan garant voor een gezellige, leuke maar vooral veilige periode in de sneeuw. CREW-members zijn aangesteld om deze veiligheid voor de deelnemers te garanderen. Daarnaast zorgen zij voor gezelligheid, uitdaging, samenwerking en positiviteit. Skiland streeft continu naar verbetering van de veiligheidsnormen en wil ook voor unieke producten een CE-keurmerk verkrijgen. Skiland voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Onze kernwaarden:
Skiland heeft 5 kernwaarden, die voor alle kampen en reizen gelden die Skiland organiseert:

Veiligheid: Ons hoogste doel is om alle deelnemers weer veilig naar huis te brengen. Dit doel realiseren we door CREW-members van Skiland als begeleiding mee te laten skiën op de piste. Deze CREW-members zijn ervaren skiërs en snowboarders die met hun ervaring de leerlingen kunnen helpen de veiligste route te nemen en hun techniek helpen verbeteren. Ook wijzen zij op gevaren buiten de piste, zoals bescherming tegen de zon en de winterse omstandigheden.

Samenwerking: Skiland tracht het groepsgevoel te vergroten door samenwerking op alle fronten te stimuleren. Dit kan zowel op de piste als tijdens de avondactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast is een kamp alleen geslaagd als ook de samenwerking tussen Skiland en de leraren als succesvol is bestempeld.

Uitdaging: Tijdens ieder kamp worden de leerlingen uitgedaagd: op de piste is er voor beginners sowieso een grote uitdaging, daarnaast stimuleren we alle leerlingen om meer dan anders de uitdaging van het kamp aan te gaan.

Positiviteit: Skiland meent dat ALLE leerlingen een fantastische week dienen te hebben en zorgt ervoor dat iedereen betrokken is en blijft tijdens de week.

Gezelligheid: Alhoewel een schoolskikamp wellicht ook educatief karakter heeft, wordt de sfeer en gezelligheid altijd hoog in het vaandel gedragen.

Skiland ondersteunt:
Skiland doneert aan KWF Kankerbestrijding, de organisatie die zich bezig houdt met onderzoek naar en voorlichting over kanker in alle vormen. Skiland stimuleert tijdens haar kampen het gebruik van een goede zonbescherming. CREW-members leggen de risico's uit van een slechte bescherming tegen de zon op grote hoogte. Ook leggen ze hoe de kans op kanker groter wordt naarmate je vaker verbrandt raakt door de zon. Enige tijd geleden is de actie: "Smeren is Vet!" gehouden door het KWF en deze wordt nog steeds door ons ondersteund.

Over het vervoer van de groep naar onze accommodaties en skigebieden.
Een touringcar als vakantievervoer belast het milieu het minst. Die bussen zijn vaak (bijna) vol. Dat verdeelt de milieubelasting over veel personen en maakt de belasting per persoon per kilometer laag. Een reis met een moderne auto (bouwjaar > 2000) met 4 inzittenden zonder caravan, belast het milieu per reizigerskilometer ongeveer 2,5 keer zo zwaar als een reis met de touringcar. Bron: Klimaatkrant editie 2010.Over de vervuiling op de pistes.
Tijdens de dag lunchen we met de groep op de piste. Direct na de lunch worden alle resten verzameld en in de accommodatie definitief verwerkt en opgeruimd. Er wordt gebruikt gemaakt van herbruikbare bekers voor soep en drinken.

Over vuilnisverwerking.
Bij Skiland wordt afval gescheiden verwerkt. In alle accommodaties zijn verschillende afvalbakken en deze worden gescheiden ingeleverd bij de afvalverwerking ter plaatse. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen glasafval, plastic afval, etensresten, blikafval en natuurlijk papier. Bij de start van de week wordt er door de CREW uitleg gegeven van de werking van de afvalverwerking.

Over Fair Trade bij Skiland.
Skiland probeert waar mogelijk producten in te kopen die een Fair Trade of vergelijkbaar Ecologisch keurmerk hebben.

Over de besparing van energie.
Skiland wekt haar energie op kantoor op met zonnepanelen en eventuele restenergie wordt via een groene energieleverancier (Greenchoice) afgenomen. Bij Skiland wordt er op kamp per kamer een energieverantwoordelijke aangewezen, die ervoor zorgt dat op de kamer de ramen dicht zijn bij vertrek, dat de lichten uit zijn en -indien mogelijk- de verwarming niet onnodig hoog staat.